Επισκεφτείτε και προβληθείτε στον Επαγγελματικό Οδηγό Μελών μας

Παρασκευή 9 Μαΐου 2014

Ιστορίες για παιδιά από την Παλαιά Διαθήκη


Ο άνθρωπος στον Παράδεισο-πτώση και τιμωρία 


Συνεχίζοντας την αφήγηση της δημιουργίας, ο συγγραφέας της «Γένεσης» διηγείται πώς ο άνθρωπος εκδιώχθηκε από τον Παράδεισο. Τα παρακάτω αναφέρονται στο τρίτο κεφάλαιο του βιβλίου αυτού.

Ο Θεός έπλασε τον άνθρωπο από το χώμα της γης και φύσηξε μέσα του πνοή ζωής. Ύστερα ο Κύριος φύτεψε έναν κήπο στην Εδέμ, προς την ανατολή, όπου έβαλε τον άνθρωπο που είχε πλάσει. Έκανε να βλαστήσουν από τη γη όλα τα είδη των δέντρων. Ήταν ωραία στην εμφάνιση κι οι καρποί τους ήταν εύγευστοι. Στη μέση του κήπου ήταν το Δέντρο της Ζωής. Εκεί ήταν και το Δέντρο της Γνώσης του καλού και του κακού. Από την Εδέμ πήγαζε ένα ποτάμι, που πότιζε τον κήπο και διαχωριζόταν σε τέσσερις παραπόταμους, τον Φισών, τον Γιχών, τον Τίγρη και τον Ευφράτη.

Ο Θεός έβαλε τον άνθρωπο σ’ αυτόν τον ωραίο κήπο για να τον καλλιεργεί και του είπε: «Από όλα τα δέντρα του κήπου μπορείς να τρως τους καρπούς. Από το Δέντρο όμως της Γνώσης του καλού και του κακού να μη φας, γιατί την ίδια μέρα που θα φας από αυτό, θα πεθάνεις».

Ο Θεός έφερε μπροστά στον άνθρωπο όλα τα ζώα του αγρού και τα πτηνά του ουρανού, για να τα ονομάσει. Ο άνθρωπος έδωσε ονόματα σε όλα τα είδη, αλλά δεν βρήκε κανένα που να είναι σύντροφος όμοιος με αυτόν. Τότε είπε ο Θεός: «Δεν είναι καλό να είναι ο άνθρωπος μόνος του. Θα του φτιάξω έναν σύντροφο όμοιο μ’ αυτόν». Έριξε λοιπόν τον άνθρωπο, τον Αδάμ, σε βαθύ ύπνο κι όταν αποκοιμήθηκε....


Δεν υπάρχουν σχόλια: