Επισκεφτείτε και προβληθείτε στον Επαγγελματικό Οδηγό Μελών μας

Εκθέσεις Βιβλίου-Επισκέψεις Συγγραφέων-Βραβεία


Η συγγραφέας Αγαθή Δημητρούκα στο σχολείο μας.

 Ο Σύλλογος μας σε συνεργασία με το σχολείο και το βιβλιοπωλείο ΄΄ Σωκράτης΄΄ φιλοξένησαν τη συγγραφέα Αγαθή Δημητρούκα.
Έμαθε στα παιδιά πώς γράφετε ένα παραμύθι, πως μπορούν να συνθέσουν με διάφορες λέξεις στίχους και να δημιουργήσουν ένα τραγούδι και πολλά άλλα. 
Την ευχαριστούμε και της ευχόμαστε κάθε καλό.  


+++++++++++++++++++++++++
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
++++++++++++++++++++++++Όμορφα και δημιουργικά στο 29ο Δ.Σ Χαριλάου Θεσσαλονίκης.Όταν υπάρχει ένας δημιουργικός και υποστηρικτικός Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων,
όταν υπάρχει μια εκπαιδευτική κοινότητα που δεν αρκείται στα τυπικά,
όταν υπάρχει ένας διευθυντής και μια υποδιευθύντρια που υποστηρίζουν και ενδυναμώνουν κάθε δράση,
όταν υπάρχουν μαθητές και μαθήτριες που έχουν γαλουχηθεί με την φιλαναγνωσία, 
τότε όλα τα όμορφα μπορούν να συμβούν, όπως και οι φιλαναγνωστικές δράσεις και συναντήσεις,

Και όλα αυτά υπάρχουν στο 29ο Δ.Σ Χαριλάου -Θεσσαλονίκης που είχα την τιμή να προσκαλεσθώ με την υποστήριξη και του ιστορικού βιβλιοπωλείου της Λεωφόρου Στρατού- Θεσσαλονίκη "Σωκράτης" και να συνομιλήσω με μικρούς της Β΄ και Γ΄με αφορμή την Πρόμις,την Μαλένα και με πρωταγωνιστή τον Άγη το Μαθημάγο που κινητοποίησε με δράσεις τους φίλους.

Σας ευχαριστώ από καρδιάς μικρούς και μεγάλους, να 'στε καλά και να στηρίζεται κάθε δράση που ανοίγει και φωτίζει το δρόμο των παιδιών σας.

Αναρτήθηκε από ΕΛΕΝΑ ΑΡΤΖΑΝΙΔΟΥ στις 7:43 π.μ. Δεν υπάρχουν σχόλια: 
Ετικέτες 201329ο Δ.ΣΕ.ΑρτζανίδουΘεσσαλονίκης

από την σελίδα της συγγραφέωςhttp://ardjanidou.psichogios.gr

+++++++++++++++++++++++++
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
++++++++++++++++++++++++

Καταθέτουμε για ενημέρωσή σας τον απολογισμό της φετινής Έκθεσης Παιδικού Βιβλίου που διεξήχθη με μεγάλη επιτυχία στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του σχολείου.
Ευχαριστούμε:
-όλους και όλες που συμμετείχαν στην 6η Έκθεση Παιδικού Βιβλίου του σχολείου, ενισχύοντας παράλληλα την δανειστική βιβλιοθήκη με άλλα 44 βιβλία.
-το βιβλιοπωλείο ΄΄Σωκράτης΄΄ για τη χορηγία του αλλά και για την πρόσκληση της συγγραφέως Έλενας Αρτζανίδου με την υπέροχη παρουσίαση στα παιδιά της Β και Γ τάξης του σχολείου, 
-την κυρία Έλενα Αρτζανίδου για τον χρόνο που έκλεψε και διέθεσε με την αγάπη της και η οποία περιμένει νέα πρόσκληση μας για τους γονείς αυτή τη φορά. 

Ευχόμαστε τέλος καλή ανάγνωση και του χρόνου.
Η βιβλιοθήκη πλέον έχει 1654! τίτλους βιβλίων.


+++++++++++++++++++++++++
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
++++++++++++++++++++++++++++

Κυριακή 21 Απριλίου 2013

Έκθεση Παιδικού Βιβλίου

Την Παρασκευή 12 Απριλίου 2013 έληξε η Έκθεση Παιδικού Βιβλίου που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογός μας με το Σχολείο και διεξήγαγε το βιβλιοπωλείο ''Σωκράτης'' καταθέτοντας εγγράφως προσφορά στο σύνολο πωληθέντων βιβλίων. 

Η έκθεση είχε μεγάλη επιτυχία, αφού πουλήθηκαν 273 βιβλία και στην Δανειστική Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας
προστέθηκαν βιβλία αξίας 297,41€, κέρδος της έκθεσης.

Ευχαριστούμε όλες κι όλους που βοήθησαν με όποιο τρόπο και στην φετινή επιτυχημένη Έκθεση.

++++++++++++++++++++
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
++++++++++++++++++


Απρίλιος  2013

Ο Άρης Δημοκίδης και η Βασιλική Νευροκοπλή στο σχολείο μας

Ζητάμε συγνώμη, αλλά  λόγω τεχνικού προβλήματος οι φωτογραφίες και τα στοιχεία από τις επισκέψεις των δύο σπουδαίων συγγραφέων στο σχολείο μας θα αναρτηθούν μόλις αποκατασταθεί το πρόβλημα. Ευχαριστούμε για τη κατανόησή σας.

++++++++++++++++++++++++

^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
++++++++++++++++++++++

Τρίτη 15 Μαΐου 2012

Δωροθέτης ''ΜΙΝΩΑΣ εκδόσεις''

Εξήντα (60) τίτλοι βιβλίων παιδικής λογοτεχνίας και ενηλίκων, αξίας άνω των 500€, εμπλουτίζουν ήδη την δανειστική μας βιβλιοθήκη. 
Είναι το έπαθλο του βραβείου που κέρδισε ο Σύλλογός μας.
Ο δωροθέτης του βραβείου "ΜΙΝΩΑΣ εκδόσεις" έστειλε  τα καλύτερα παιδικά βιβλία του, όπου από την επόμενη εβδομάδα θα βρίσκονται στα ράφια της βιβλιοθήκης.Η ευχαριστήρια επιστολή του ΣυλλόγουΑξιότιμη κα Παπανικολάου, θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι, παραλάβαμε τους εξήντα (60) τίτλους βιβλίων των εκδόσεών σας αξίας 500€, προϊόν της ΄΄Δωροθεσίας΄΄ σας στο Βραβείο του Κύκλου Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, της κατηγορίας «Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών Δημοτικού, Γυμνασίου ή Λυκείου για την προώθηση της φιλαναγνωσίας», το οποίο απονεμήθηκε στο Σύλλογό μας για το 2012.

Εκ μέρους του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, των μαθητών και των δασκάλων του 29ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, σας μεταφέρουμε για άλλη μία φορά, τις θερμότερες ευχαριστίες όλων για τη προσφορά σας, τις οποίες παρακαλούμε μεταβιβάσετε στον Πρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο των εκδόσεων σας, κο Γιάννη Κωνστανταρόπουλο.

Με την προσφορά σας αυτή, εμπλουτίστηκε η Δανειστική Βιβλιοθήκη μας και ταυτόχρονα μας δίνετε κουράγιο και δύναμη για τη συνέχεια. Διότι στόχος του Συλλόγου μας είναι, να βρίσκεται αρωγός και να συμβάλλει στην προώθηση του καλού παιδικού βιβλίου, στην ιδέα της φιλαναγνωσίας.

Η διαρκής προβολή των εκδόσεων «ΜΙΝΩΑΣ» μέσω του blog του Συλλόγου μας silogos29dimotiko.blogspot.com, ως επίσημο χορηγό του, είναι η ελάχιστη ένδειξη ευγνωμοσύνης που μπορούμε να προσφέρουμε σε εσάς.

Εκ μέρους του ΔΣ 

Με εκτίμηση 


Χρίστος Σιάπκαρης                                                       Δέσποινα Γαρουφαλίδου

Πρόεδρος                                                                                 Γραμματέας


+++++++++++++++++++++++++++
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
++++++++++++++++++++++++++++

Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 (Παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου)
Το Ελληνικό Τμήμα ΙΒΒΥ (Διεθνής Οργάνωση Βιβλίων για τη Νεότητα) - Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου προκήρυξε πανελλήνιο διαγωνισμό για το 2012 με διάφορα βραβεία:

Για το Βραβείο σε Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων μαθητών Δημοτικού Σχολείου, Γυμνασίου ή Λυκείου που με τις δραστηριότητές του προωθεί την παιδική/νεανική λογοτεχνία,


ο Σύλλογός μας, κέρδισε το έπαθλο ανάμεσα σε Συλλόγους Γονέων και Κηδεμόνων απ' όλη την Ελλάδα.

Το Έπαθλο είναι: Βιβλία αξίας 500 ευρώ από τις εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ, τα οποία θα εμπλουτίσουν τη Βιβλιοθήκη και θα δώσουν την ευκαιρία στα παιδιά μας, να ταξιδέψουν ακόμη πιο μακρυά!!!

Από την σελίδα μας αυτή, να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές από τον «ΚΥΚΛΟ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ», τον πρόεδρο συγγραφέα, Βαγγέλη Ηλιόπουλο κι όλο το ΔΣ και τον Αθλοθέτη "Εκδόσεις ΜΙΝΩΑΣ'' για το Βραβείο αυτό.

Να ευχαριστήσουμε επίσης όσες και όσους βοηθούν,
μέσω της εφημερίδας μας, 
των εκθέσεων παιδικών βιβλίων και φιλοξενίας της συγγραφέως Σοφίας Ζαραμπούκα που συνδιοργανώνουμε με το σχολείο,
την καλλιτεχνική αναπαράσταση στο περιβάλλοντα χώρο του σχολείου,
τη λέσχη ανάγνωσης που βρίσκεται σε εμβρυακό στάδιο προς το παρόν και
την αναβάθμιση και λειτουργία της Δανειστικής Βιβλιοθήκης ώστε να ανέβει ένα ακόμα σκαλοπάτι, στο οποίο οι μαθητές και οι μαθήτριές μας, μπορούν να πατήσουν με υπερηφάνεια και να απολαύσουν το ταξίδι στη γνώση!!!


Είναι μεγάλη επιτυχία. το δεύτερο καλύτερο βραβείο που δίνεται στη χώρα μας να ανήκει στο Σύλλογό μας, σε όλους μας.
Δείξαμε ότι μπορούμε να κερδίζουμε πολλά όταν δουλεύουμε όλοι μαζί.
Το βραβείο αυτό θα κοσμεί το σχολείο μας και θα δείχνει στους επόμενους γονείς, μαθητές και δασκάλους, ότι καμιά προσπάθεια δεν πηγαίνει χαμένη και φυσικά όταν αυτή έχει σαν στόχο την διάδοση του πολιτισμού και της παιδείας.
Γιατί παιδεία δεν είναι μόνο τα γράμματα και η μόρφωση. Παιδεία είναι η αγάπη και ο σεβασμός στον συνάνθρωπό μας, στη φύση, στα ζώα, στη μουσική, στη καθαριότητα.
  

  Ο Κύκλος του Ελληνικού Παιδικού Βιβλίου, είναι ένα Σωματείο Πολιτιστικό, Μη Κερδοσκοπικό, αναγνωρισμένο από το Πρωτοδικείο Αθηνών.
Είναι το Ελληνικό Τμήμα της Διεθνούς Οργάνωσης Βιβλίων για τη Νεότητα (International Board on Books for Young People – IBBY).
Τα μέλη του είναι συγγραφείς, εικονογράφοι, εκπαιδευτικοί και των τριών βαθμίδων, εκδότες, βιβλιοθηκονόμοι, ερευνητές, παιδοψυχολόγοι και άλλα άτομα που ενδιαφέρονται για το παιδικό βιβλίο και το αποδεικνύουν έμπρακτα.++++++++++++++++++++++++++++
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
++++++++++++++++++++++++++++

Πέμπτη 5 Απριλίου 2012

Την Δευτέρα 2 Απριλίου 2012 ημέρα που εορτάζεται παγκοσμίως, η γέννηση του Δανού παραμυθά Χάνς Κρίστιαν Άντερσεν, το σχολείο τιμώντας το γεγονός, φιλοξένησε την συγγραφέα Χρυσάνθη Τσιαμπαλή-Κελεπούρη, που μίλησε στα παιδιά, κάθισε ακούραστη στη παρέα τους, και απάντησε στα ερωτήματα και στις απορίες των παιδιών. 
Πως γράφεται ένα παραμύθι; πώς γεννιούνται οι ήρωες; κ.ά.
Την ευχαριστούμε πολύ και της ευχόμαστε υγεία, ευτυχία και πάντα επιτυχίες στη ζωή της.
Φωτογραφίες από την εκδήλωση. 

+++++++++++++++++++++++++
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
++++++++++++++++++++++++

Την Παρασκευή 25 Νοεμβρίου 2011 έληξε η Έκθεση Παιδικού Βιβλίου που συνδιοργάνωσαν ο Σύλλογός μας, το Σχολείο με τον Δημήτρη Παπαδημητρίου δάσκαλο και υπεύθυνο της Δανειστικής Βιβλιοθήκης και το βιβλιοπωλείο ''Σωκράτης''. 

Η έκθεση είχε μεγάλη επιτυχία, αφού πουλήθηκαν κοντά στα 300 βιβλία και στην Δανειστική Βιβλιοθήκη του Σχολείου μας
προστέθηκαν άλλα 40 βιβλία, κέρδος της έκθεσης.

Ευχαριστούμε όλες και όλους που βοήθησαν με όποιο τρόπο στην φετινή επιτυχημένη Έκθεση.

Στα παιδιά αλλά και γονείς που αγόρασαν βιβλία, τους ευχόμαστε Καλή Ανάγνωση, και δίνουμε υπόσχεση, του χρόνου ακόμη μεγαλύτερη επιτυχία.
+++++++++++++++++++++++++
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
+++++++++++++++++++++++

ΈΚΘΕΣΗ ΠΑΙΔΙΚΟΥ ΒΙΒΛΙΟΥ

Σας προσκαλούμε στην Έκθεση Παιδικού Βιβλίου που θα γίνει στην αίθουσα εκδηλώσεων του Σχολείου μας, από 21 έως 25 Νοεμβρίου 2011 στις ώρες 08:10 με 14:00 .
Στην Έκθεση θα υπάρχουν 600 και πλέον βιβλία (λογοτεχνικά, γνώσεων, Χριστουγεννιάτικα) για όλες τις τάξεις του Δημοτικού Σχολείου.Σας περιμένουμε

+++++++++++++++++++++++++
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^

+++++++++++++++++++++++


++++++++++++++++++++++++++++
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
++++++++++++++++++++++++++++


Μὲ μεγάλη ἐπιτυχία στέφθηκε καὶ φέτος ἡ Ἔκθεση παιδικοῦ βιβλίου που ἔγινε στήν αἴθουσα ἐκδηλώσεων τοῦ σχολείου ἀπὸ 29 Νοεμβρίου ἕως 3 Δεκεμβρίου 2010. Θὰ θέλαμε νά ἐκφράσουμε ἕνα μεγάλο "εὐχαριστῶ" στά παιδιά, στούς γονεῖς, στούς δασκάλους καὶ στό σύλλογο γονέων που συνέβαλαν στήν ἐπιτυχία αὐτή.
Ἰδιαίτερα νά εὐχαριστήσουμε ἀπὸ καρδις, τὸν πρωτεργάτη τῆς ἔκθεσης βιβλίου -καὶ δημιουργὸ τῆς δανειστικῆς βιβλιοθήκης τοῦ σχολείου μας, τὸ δάσκαλο κ. Δημήτρη Παπαδημητρίου ποῡ
ἔκανε πράξη τὴν ἰδέα του καὶ ἀπολαμβάνουν τὰ παιδιὰ τοὺς καρποὺς της. Ἀποτέλεσμα τῆς ἔκθεσης εἶναι ὁ ἐμπλουτισμὸς τῆς δανειστικῆς βιβλιοθήκης μὲ νέα βιβλία πρὸς ὄφελος πάντα τῶν παιδιῶν μας.

++++++++++++++++++++++++++++
^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^^
++++++++++++++++++++++++++++


Πέμπτη 25 Νοεμβρίου 2010 ὤρα 19:00μμ, ἡ αἴθουσα ἐκδηλώσεων τοῦ σχολείου μας εἶναι πλέον γεμάτη ἀπὸ παιδιά, γονεῖς καὶ δασκάλους. Τὸ σχολεῖο μας ἔχει τὴν ἰδιαίτερη τιμὴ νά φιλοξενεῖ τήν συγγραφέα 76 τίτλων παιδικῶν βιβλίων, Σοφία Ζαραμπούκα ἡ ὁποία μιλᾷ στά παιδιὰ μας, ποὺ μαγεμένα ἀπὸ τὰ λόγια της, παρακολουθοῦν, ῥωτοῦν, παίζουν καὶ παίρνουν ἀπαντήσεις σὲ ἐρωτήματα ποῡ τῆς θέτουν. Δηλώνει μάλιστα, ὅτι γιά πρώτη φορὰ συμμετέχει σὲ τέτοια ἐκδήλωση καὶ μιλᾷ σὲ σχολεῖο τῆς Θεσσαλονίκης καὶ εἰδικότερα μὲ τέτοιο ζεστὸ κλίμα ποῡ δημιουργῆσαν παιδιὰ μικρά, μεγάλα ἀλλὰ κι ἀκόμα μεγαλύτερα!!! Θὰ θέλαμε να εὐχαριστήσουμε ἀπὸ τὴν σελίδα αὐτή, ὅλους ὅσους συνέβαλλαν στήν πετυχημένη αὐτὴ ἐκδήλωση, πού ἔδωσε τόση χαρὰ στά παιδιὰ μας. Ζήσαμε πραγματικὰ ἕνα ξεχωριστὸ ἀπόγευμα, τὸ ὁποῖο θὰ μείνει ἀξέχαστο σὲ μικροὺς καὶ μεγάλους. Σὲ παρόμοιες ἐκδηλώσεις, ποὺ σίγουρα θὰ γίνουν πάλι, συνιστοῦμε καθολικὴ συμμετοχὴ καὶ παρουσία μαθητῶν, γονέων καὶ δασκάλων. Εὐχαριστοῦμε κυρία Σοφία Ζαραμπούκα για ὅλα ὅσα μας δώσατε καὶ σᾶς περιμένουμε πάλι στό ζεστὸ περιβάλλον μας. Σᾶς εὐχόμαστε κάθε ἀγαθὸ καὶ ἐπιτυχία στῇ ζωὴ σας!!!.