Επισκεφτείτε και προβληθείτε στον Επαγγελματικό Οδηγό Μελών μας

Νέα τοῦ Σχολείου

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Αίμα-ταξίδι στη πηγή της ζωής

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος ΄΄Αίμα-ταξίδι στην πηγή της ζωής΄΄, στο οποίο συμμετείχε και το σχολείο μας, με την παρουσίαση από το Ε1 των δραστηριοτήτων που έγιναν από τα παιδιά.
Το πρόγραμμα ανήκει στην Αγωγή Υγείας και πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή του Συλλόγου ΄΄Πηγή ζωής΄΄, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης για την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας και τη στήριξη ατόμων με μεσογειακή αναιμία.
Τα παιδιά του σχολείου μας έκαναν μια παρουσίαση στο power point με πληροφορίες για το αίμα και την αξία του, με αφίσες σε ηλεκτρονική μορφή, με ένα video που έφτιαξαν τα ίδια και με ένα θεατρικό που βασίζονταν στο βιβλίο της Σοφίας Παράσχου΄΄Η σταγόνα της αγάπης΄΄, αφού πρώτα έδωσαν ένα δικό τους τέλος στο παραμύθι, σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία.
Σκοπός του προγράμματος ήταν η ευαισθητοποίηση των παιδιών γύρω από την εθελοντική αιμοδοσία και η δημιουργία εθελοντικής συνείδησης στην τρυφερή ηλικία του δημοτικού, ώστε όταν ενηλικιωθούν να γίνουν συνειδητοί αιμοδότες, να πάψουν να φοβούνται το αίμα και να δουν την εθελοντική αιμοδοσία ως υπέρτατη έκφραση αγάπης προς το συνάνθρωπο.
Ήταν μια όμορφη εκδήλωση που περιλάμβανε έκθεση έργων των παιδιών, δημιουργία μηνύματος και παρουσίαση των εργασιών τους στα άλλα σχολεία και στους γονείς.
Τα παιδιά διασκέδασαν με τη παρουσία animateur και έφυγαν παίρνοντας καπελάκια και μπλούζες με μηνύματα που είχαν δημιουργηθεί στη διάρκεια του προγράμματος, χορηγία της ΄΄Πηγή ζωής΄΄.


29ο Δημ. Σχ. Θεσ/νίκης+++++++++++++++++++++++++++++++
Παρασκευή 19 Απριλίου 2013

ΗΜΕΡΗΣΙΑ ΣΧΟΛΙΚΗ  ΕΚΔΡΟΜΗ 
Περισσότερες πληροφορίες για το Πλατανόρεμα δείτε: www.platanorema.com/

++++++++++++++++++++++++++
Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013

Τι κρύβει μια συνταγή.

Με την εκτέλεση μιας συνταγής οι μαθητές αξιοποιούν τη δημιουργικότητά τους, αναλαμβάνουν ρόλους, βιώνοντας καταστάσεις της καθημερινής ζωής.
Η αναγνωστική τους εμπειρία μετασχηματίζεται σε βιωματική δράση.
Σε ότι αφορά τη γλωσσική λειτουργία και τη γραμματική, μέσα από τη συνταγή  οι μαθητές γίνονται ικανοί να συντάσσουν λίστες, ενώ μαθαίνουν επιρρήματα που θέτουν τις διαδικασίες μιας οδηγίας σε χρονική σειρά και δηλώνουν τον τρόπο εκτέλεσης της.


Μάγδα Δάλλα δασκάλα του Γ1.

Τρουφομπαλίτσες του Γ1.

Υλικά:
2    πακέτα βούτυρο,
2    φλιτζάνες ζάχαρη άχνη,
2    κουβερτούρες,
4    πακέτα μπισκότα τριμμένα,
3    φακελάκια τρούφα,
1    ποτηράκι λικέρ,
1    φλιτζάνα κακάο,
60  χάρτινες θήκες.

Εκτέλεση:
Σπάστε πρώτα τα μπισκότα σε μία λεκάνη. 
Μετά χτυπήστε το βούτυρο με τη ζάχαρη άχνη.
Στη συνέχεια προσθέστε τις κουβερτούρες αφού πρώτα τις έχετε λιώσει.
κοσκινίστε το κακάο και προσθέστε το στα υπόλοιπα υλικά μαζί με το λικέρ. 
Έπειτα ρίξτε τα μπισκότα και ανακατέψτε καλά. 
Κατόπιν πλάστε μικρές τρουφομπαλίτσες, περάστε τες μέσα από την τρούφα και βάλτε τες στις χάρτινες θήκες. 
Στο τέλος τοποθετήστε τες στο ψυγείο.
Καλή επιτυχία!


Πατήστε το βελάκι για να ξεκινήσει η προβολή των φωτογραφιών. Ανοίξτε και τα ηχεία σας.+++++++++++++++++++++++++++++

Κυριακή 16 Δεκεμβρίου 2012

29ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ

Θεσσαλονίκη 10-12-2012

Αγαπητοί γονείς,

Με τη λήξη του Α΄ τριμήνου του σχολικού έτους 2012-2013 και ενόψει των εορτών των Χριστουγέννων και της Πρωτοχρονιάς, σας ενημερώνουμε για τα εξής:

Οι έλεγχοι προόδου των μαθητών για το Α΄τρίμηνο θα δοθούν τη Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012, ώρα 14:00 μ.μ., στους γονείς των μαθητών-τριών των Γ΄, Δ΄, Ε΄, ΣΤ΄ τάξεων. Την ίδια μέρα θα βρίσκεται στο σχολείο και ο Σχολικός Σύμβουλος.

Την ίδια μέρα και ώρα, στους γονείς των μαθητών-τριών των Α΄και Β΄τάξεων θα γίνει προφορική ενημέρωση απ΄ τους εκπαιδευτικούς των αντίστοιχων τμημάτων. Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.

Τη Δευτέρα 17/12/2012, το πρωί, θα πραγματοποιηθεί εκκλησιασμός του Σχολείου στον Ι. Ν. Αγ. Κυριακής.

Την τελευταία μέρα λειτουργίας του σχολείου πριν από τις διακοπές των Χριστουγέννων (Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου ) κάθε τάξη θα κάνει την καθιερωμένη Χριστουγεννιάτικη γιορτή στην αίθουσά της. Όλο το σχολείο θα σχολάσει κανονικά στις 14:00 μ.μ. Το Ολοήμερο θα λειτουργήσει κανονικά.

Όλοι οι εκπαιδευτικοί του σχολείου σας ευχόμαστε ''Καλά Χριστούγεννα " και το 2013 να σας χαρίζει Υγεία, Ευτυχία, Χαρά και Προκοπή.


Με εκτίμηση.

Η Διεύθυνση και

το Διδακτικό Προσωπικό του Σχολείου.   

+++++++++++++++++++++++++++


Σάββατο 21 Ιουλίου 2012


ΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΕΣ ΚΑΙ ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ 2012


Επιτέλους, μετά από κάποια τεχνικά και όχι μόνο προβλήματα, η κινηματογραφημένη κάλυψη της εκδήλωσης για τη λήξη της σχολικής χρονιάς, είναι πλέον έτοιμη.
Από τέσσερα διαφορετικά δισκάκια γονέων, με ξεχωριστά στιγμιότυπα το καθένα καταφέραμε να δημιουργήσουμε και να προβάλλουμε την εκδήλωση. 
Ευχαριστούμε και πάλι τους γονείς που μας εφοδίασαν με το υλικό και με την άδειά τους δημοσιεύουμε.
Τρίτη 10 Ιουλίου 2012


Η εκδήλωση για τη λήξη της φετινής σχολικής χρονιάς ήταν αφιερωμένη στους ολυμπιακούς αγώνες.
Τα παιδιά αναπαράστησαν τα αθλήματα των ολυμπιακών αγώνων δίνοντας και τον καθιερωμένο όρκο του αθλητή.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ τις γυμνάστριες Λένα και Άση για τη υπέροχη πετυχημένη παρουσίαση των παιδιών.
Ευχαριστούμε τους γονείς, Αντώνιο Στάη, Λεωνίδα Παπαδόπουλο, Βασίλειο Βουρβουτσιώτη, Βασίλειο Πασχαλίδη, που μας εφοδίασαν με φωτογραφικό και κινηματογραφικό υλικό της εκδήλωσης, το οποίο με την άδειά τους δημοσιεύουμε στο blog. Επίσης ευχαριστούμε τον δάσκαλο Γιώργο Κοτίτσα για τη βοήθειά του, στην ενσωμάτωση όλων αυτών των  υλικών σε ένα δίσκο.
Σε λίγο θα παρουσιάσουμε και τη κινηματογραφημένη κάλυψη της εκδήλωσης.
Οι φωτογραφίες από τη γιορτή.
+++++++++++++++++++++++++++++


Σάββατο 16 Ιουνίου 2012


Η αποφοίτηση των μαθητών της Στ΄τάξης που πραγματοποιήθηκε το πρωΐ της Πέμπτης  7 Ιουνίου 2012 και στην οποία, τα παιδιά κατέθεσαν τις αναμνήσεις, τις εντυπώσεις των έξι χρόνων στο σχολείο.
Τραγούδησαν, χόρεψαν και έδωσαν μία ευχή.
Να συνεχίσουν έτσι αγαπημένοι.


~~~~~~~~~~
Φωτογραφίες από τις φετινές αθλητικές και πολιτιστικές εκδηλώσεις που έγιναν στο σχολείο μας με πολύ μεγάλη επιτυχία.
Ευχαριστούμε από καρδιάς, τους δασκάλους, τα παιδιά, γονείς και κηδεμόνες που βοήθησαν ώστε να παρουσιαστεί αυτό το όμορφο θέαμα.
Ευχαριστούμε επίσης για την τιμή που μας κάνανε και παραβρέθηκαν στην εκδήλωση, τον κο Αλέξη Κόπτση, σύμβουλο της Ζ΄ Εκπαιδευτικής Περιφέρειας Δημοτικής Εκπαίδευσης Νομού Θεσσαλονίκης και την κα Μαρία Σταυρίδου, πρόεδρο της Ε΄ Σχολικής Επιτροπής Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ε΄ Δημοτικής Κοινότητας του Δήμου Θεσσαλονίκης.++++++++++++++++++++++++++++++


Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012


Με έπαινο βραβεύτηκαν οι μαθήτριες του Στ1 Γρόσδη Χριστίνα και Ευαγγελάκη Δέσποινα για την συμμετοχή τους στο 11ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Παραμυθιού.
Τα συγχαρητήριά μας και τις ευχόμαστε πάντα επιτυχίες.


++++++++++++++++++++++++++++++


Τετάρτη 30 Μαΐου 2012


Η Διεύθυνση Π.Ε. Αν. Θεσσαλονίκης διοργανώνει εκδηλώσεις με θέμα «ΣΧΟΛΕΙΟ ΚΑΙ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2012».

Στόχος των εκδηλώσεων, οι οποίες πραγματοποιούνται από το 2004 με μεγάλη επιτυχία, είναι αφενός να παρουσιαστούν τα αποτελέσματα των πολιτιστικών προγραμμάτων, που υλοποιήθηκαν κατά το τρέχον σχολικό έτος σε δημοτικά σχολεία και νηπιαγωγεία στο ευρύτερο κοινό της πόλης μας κι αφετέρου να δοθεί η ευκαιρία στους μαθητές που συμμετείχαν σε αυτά τα προγράμματα, να παρακολουθήσουν παρουσιάσεις άλλων σχολείων.

Στους συμμετέχοντες εκπαιδευτικούς, μαθητές και στα σχολεία τους απονέμονται αναμνηστικά διπλώματα συμμετοχής.

Το σχολείο μας, με τη δασκάλα Πασχαλίδου Πωλίνα και το τμήμα της (Στ1), εκδήλωσαν ενδιαφέρον και επιθυμία και συμμετέχουν στην διοργάνωση, στη κατηγορία:,

Κινηματογράφος: δημιουργία ταινίας μικρού μήκους για ΣΤ’ τάξεις.

Στο Πολιτιστικό αυτό πρόγραμμα τους ώθησε στην δημιουργία ταινίας μικρού μήκους, με την υποστήριξη φοιτητών του τμήματος κινηματογράφου του ΑΠΘ.

Το έργο τους, "Ο πονηρομικρούλης'', σε Α΄προβολή θα το απολαύσουμε
την Τετάρτη 6 Ιουνίου 2012 στις ώρες από 17:15-20:15,
στο κινηματοθέατρο ΟΛΥΜΠΙΟΝ.

Το ζεστό χειροκρότημά μας περιμένουν οι νέοι σκηνοθέτες.

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων:

+++++++++++++++++++++++++++

Δευτέρα 14 Μαΐου2012

Τιμητικό Δίπλωμα στους μαθητές του Στ1


Και τα δικά μας συγχαρητήρια στα παιδιά στη δασκάλα και τους γονείς τους.
Η ανακύκλωση είναι πράξη ζωής, για όλους.
Μπορεί τα παιδιά να μην πήραν το βραβείο του διαγωνισμού, κέρδισαν όμως το Αριστείο της Φύσης.

+++++++++++++++++++++++++++


Παρασκευή 11 Μαΐου 2012Στα πλαίσια των Δράσεων του Σχολείου μας, θα πραγματοποιηθεί επίσκεψη των μαθητών και δασκάλων του ΣΤ1 και ΣΤ2, την Δευτέρα 14 Μαΐου 2012, στο 2ο Γυμνάσιο Χαριλάου.


Εκεί, ύστερα από συνεννόηση, θα τους υποδεχθεί ο Γυμνασιάρχης κος Παπαδόπουλος Αθ., για μία πρώτη επαφή των μελλοντικών γυμνασιόπαιδων, με το καινούργιο τους σχολικό περιβάλλον.
+++++++++++++++++++++++++++

Παρασκευή 30 Μαρτίου 2012

Την Παρασκευή 24 Μαρτίου στην αίθουσα εκδηλώσεων του σχολείου, όλα τα παιδιά του Δ1 και Δ2 με  προετοιμασία και καθοδήγηση των δασκάλων τους Δάλλα Μάγδας, Μουτάφη Χρύσας και της μουσικού Καραμιχάλη Γεωργίας, παρουσίασαν μία υπέροχη  παράσταση, στα υπόλοιπα παιδιά του σχολείου, στους εκπαιδευτικούς, σε γονείς, κηδεμόνες, παππούδες, γιαγιάδες και φίλους με θέμα τον διπλό εορτασμό της 25ης Μαρτίου.
Η εκδήλωση άρχισε με το απολυτίκιο της εορτής του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου.
Στη συνέχεια με σύντομα θεατρικά δρώμενα, αφηγήσεις και ποιήματα από ομάδες παιδιών, ταξιδέψαμε από την άλωση της Πόλης το 1453 μέχρι την επανάσταση του 1821.
Το κρυφό σχολειό, οι ήρωες της επανάστασης, ζωντάνεψαν για λίγο  μνήμες.
Ακούστηκαν από τις βελούδινες παιδικές φωνές της χορωδίας των μαθητών της Δ΄ τάξης, τα τραγούδια, ΄΄Μάνα μου τα κλεφτόπουλα΄΄, ΄΄Μαύρη ζωή΄΄, ΄΄Θούριος΄΄, ΄΄Έχε γεια καημένε κόσμε΄΄, ΄΄άκρα του τάφου σιωπή΄΄, ΄΄Όλη η δόξα όλη η χάρη΄΄.
Ώς ελάχιστο φόρο τιμής στους ήρωες του 1821, κατατέθηκε από τον μαθητή Δημήτρη Μιχαλόπουλο δάφνινο στεφάνι.
Ψάλλαμε όλοι μαζί τον Εθνικό μας Ύμνο.

Μερικές φωτογραφίες από την γιορτή. 
Και κινηματογραφημένα στιγμιότυπα από την παράσταση. 


25η Μαρτίου σχολική γιορτή 2012 από άρης
+++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++
++++++++++++++++++++++++++++++++
Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2012 
Ο Δήμος Θεσσαλονίκης και η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Δήμου, εκφράζουν τις θερμές ευχαριστίες για την ευγενική προσφορά μας στην αποστολή ανθρωπιστικής βοήθειας στα Σχολεία "ΕΛΛΑΣ'' και ''ΕΛΛΑΣ-ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ'' καθώς και στο νεοϊδρυθέν ορφανοτροφείο ''ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ'', στην Ακτή Ελεφαντοστού. Παραθέτουμε το σχετικό έγγραφο.
 ++++++++++++++++++++
 Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012
ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ
Σήμερα Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012 εορτή του Αγίου Αντωνίου, οι μαθητές και οι μαθήτριες των Α΄, Β΄και Γ΄τάξεων, εκκλησιάστηκαν στον Ι. Ν. της Αγίας Κυριακής.

Οι μαθητές και οι μαθήτριες των Δ΄ Ε΄και Στ΄τάξεων, θα εκκλησιασθούν την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012, εορτή του Αγίου Ευθυμίου.
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Δευτέρα 16 Ιανουαρίου 2012 ΘΕΑΤΡΙΚΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΙΣ
Μαθητές και μαθήτριες της Δ΄ Ε΄ και Στ΄ τάξης του Σχολείου μας, θα παρακολουθήσουν τις εξής θεατρικές παραστάσεις:
 
Την Πέμπτη 19 Ιανουαρίου 2012 
{Το Παραμύθι Χωρίς Όνομα}
της Πηνελόπης Δέλτα, από την Παιδική Σκηνή του Νέου Θεάτρου Θεσσαλονίκης στο Θέατρο ΟΛΥΜΠΙΟΝ.

Μαθητές και μαθήτριες της Γ΄τάξης,
Την Παρασκευή 20 Ιανουαρίου 2012
{Στη Ντενεκεδούπολη}
της  Ευγενίας Φακίνου,
από την  Παιδική σκηνή του Κ.Θ.Β.Ε.
στο ΒΑΣΙΛΙΚΟ Θέατρο.
και οι μαθητές και οι μαθήτριες της Α΄ και Β΄ τάξης,
την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012
την παιδική παράσταση {Οικογένεια Νώε},
της Ξένιας Καλογεροπούλου, 
στο Θέατρο ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΕΙΟΝ.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
 Τρίτη 20 Δεκεμβρίου 2011 ΛΥΡΑΥΛΟΣ Το εκπαιδευτικό πρόγραμμα που παρουσίασε ο ''ΛύρΑυλος'' στα παιδιά και στους εκπαιδευτκούς του Σχολείου, μας ταξίδεψε στη μουσική των χρόνων που γεννήθηκαν η φαντασία, ο ήχος και οι νότες.
Εκεί που για πρώτη φορά ''αιχμαλωτίστηκε'' η σιωπή από τη μελωδία, ''παλεύοντας'' μέσα στους ήχους των πουλιών, των κυμμάτων, και του ανέμου.
Μερικές φωτογραφίες μαρτυρούν το ενδιαφέρον και την αφοσίωση όλων, στους παρουσιαστές του έργου Παναγιώτη και Μιχάλη Στέφο.
Τους ευχαριστούμε πάρα πολύ για τον χρόνο που μας αφιέρωσαν και κατόρθωσαν να μας  μαγέψουν.....
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Την Τετάρτη 7 Δεκεμβρίου 2011 το σχολείο θα παραμείνει κλειστό, λόγω Τακτικής Γενικής Συνέλευσης 
του Β΄ Συλλόγου  Εκπαιδευτικών ''Μέγας Αλέξανδρος'' 
Νομού  Θεσσαλονίκης.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011 ο ''ΛύρΑυλος'' θα παρουσιάσει στο Σχολείο μας, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μία διαθεματική προσέγγιση της μουσικής με την ενεργό συμμετοχή των μαθητών και με ΌΧΗΜΑ τη ΜΟΥΣΙΚΗ,  θα ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ στην ΑΡΧΑΙΑ και ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ.
''ΛΥΡΑΥΛΟΣ'' Κέντρο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς
  Bασικός στόχος του Λύραυλου είναι η επιστημονικά τεκμηριωμένη αναβίωση και ορθή προβολή και διάδοση της Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής, μέ την ανακατασκευή των μουσικών οργάνων που ζωντανεύουν τους αρχαίους ήχους.
 Σαράντα ανακατασκευασμένα μουσικά όργανα, από τη "θεία" Λύρα του Απόλλωνα έως τον μελωδικό αυλό, αλλά και οι "επιβιώσεις" τους στην σύγχρονη εποχή μέσω της Παράδοσης, - ο ζουρνάς, η θρακιώτικη γκάιντα και η νησιώτικη τσαμπούνα (απόγονοι του αρχαίου άσκαυλου) καί το νταούλι - περιμένουν τα παιδιά να τα περιεργαστούν. Τα παιδιά θα ακούσουν ζωντανά τα ωραιότερα σωζόμενα μουσικά κομμάτια της Αρχαιότητας, σκοπούς, ρυθμούς και τρόπους αρχαιοελληνικούς που διασώζονται μέσα από την Παράδοση επιβεβαιώνοντας τον πλούτο και τη συνέχεια της Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς, θα αγγίξουν τα μουσικά όργανα και θα μάθουν την ιστορία της δημιουργίας τους από σπάνια και αυθεντικά φυσικά υλικά. Περισσότερα στο:http://silogos29dimotiko.blogspot.com/p/blog-page_3648.html
Καύκαλο χελώνας, εντέρινες χορδές, οστέινοι αυλοί, στοιχεία που πυροδοτούν τη φαντασία των παιδιών και τα ανοίγουν σε νέα πεδία γνώσης. Μια πραγματικά σπάνια εκπαιδευτική εμπειρία μέσα από μια μουσική παράσταση που έχει σχεδιαστεί ειδικά γιαυτά. Το μουσικό όμως αυτό ταξίδι παραμένει πάντα μπολιασμένο με τους ανυπέρβλητους ελληνικούς μύθους καί συνοδεύεται με παράλληλη προβολή διαφανειών από παραστάσεις αγγείων με σκηνές από την μουσική ζωή των αρχαίων Ελλήνων.
O Παναγιώτης Στέφος - ψυχή όλου αυτού του σύνθετου έργου - είναι ο άνθρωπος πίσω από αυτή την ιδιαίτερη μουσική παράσταση που επικοινωνεί με ένα τρόπο χαρισματικό, ενεργοποιεί το ενδιαφέρον των παιδιών έχοντας στο πλάι του συνεργάτες που τον βοηθούν να ζωντανέψει με τρόπο μοναδικό και ελκυστικό τον πλούτο της Αρχαιοελληνικής και Παραδοσιακής Μουσικής. 
 
 
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ 
ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ
Το Σχολείο ανταποκρίθηκε στο κάλεσμα του Δήμου Θεσσαλονίκης για αποστολή «ανθρωπιστικής βοήθειας» στα βάθη της Αφρικής στα δύο (2) Σχολεία που φέρουν την επωνυμία «ΕΛΛΑΣ» και «ΕΛΛΑΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στα οποία διδάσκεται η Ελληνική γλώσσα και στο νεοϊδρυθέν ορφανοτροφείο που φιλοξενούνται παιδιά των οποίων οι Γονείς τους πέθαναν από HIV/AIDS, αλλά και τα ίδια είναι φορείς. Γονείς και παιδιά του Σχολείου μας στέλνουν το δικό τους «δώρο αγάπης». 
Παραθέτουμε φωτογραφίες των δεμάτων που συγκέντρωσε το Σχολείο μας.  
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΑΝΘΡΩΠΙΣΤΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ
Στάλθηκε στο Σχολείο μας η παρακάτω επιστολή απο την Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης, την οποία δημοσιεύουμε για ενημέρωσή σας, και πιστεύουμε να ανταποκριθούν αρκετοί γονείς.  Η "ανθρώπινη βοήθεια" των οικογενειών του Σχολείου, θα συγκεντρωθούν στο Σχολείο μας.
Η Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης και φέτος, όπως κάθε χρόνο συνέχεια από το έτος 2001, με την ευκαιρία των εορτών των Χριστουγέννων και του Νέου Έτους, πρόκειται να αποστείλει «ανθρωπιστική βοήθεια» στα βάθη της Αφρικής στα δύο (2) Σχολεία που φέρουν την επωνυμία «ΕΛΛΑΣ» και «ΕΛΛΑΣ - ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ» στα οποία διδάσκεται η Ελληνική γλώσσακαι στο νεοϊδρυθέν ορφανοτροφείο που φιλοξενούνται παιδιά των οποίων οι Γονείς τους πέθαναν από HIV/AIDS, αλλά και τα ίδια είναι φορείς.
Επιπλέον, θα αποσταλεί «ανθρωπιστική βοήθεια» στο καινούργιο Σχολείο που πρόσφατα εγκαινιάσθηκε στα σύνορα Λιβερίας και Ακτής Ελεφαντοστού, όπου φοιτούν χίλια (1000) παιδιά που πηγαίνουν πρώτα για να σιτισθούν και μετά για να φοιτήσουν, επειδή η περιοχή έχει πληγεί από τον εμφύλιο πόλεμο που διήρκεσε δέκα (10) χρόνια και τα παιδιά σιτίζονται μία φορά την εβδομάδα.
Απευθυνόμαστε στην ευαισθησία και στα αισθήματα ανιδιοτελούς προσφοράς και εθελοντισμού που διακρίνουν τους μαθητές και μαθήτριες του Δήμου Θεσσαλονίκης, τους Γονείς, Δασκάλους, Καθηγητές αλλά και κάθε επίσημο Φορέα ή απλό δημότη μας
 και παρακαλούμε εάν είναι εφικτό να μας διαθέσετε το αργότερο έως την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου 2011, το δικό σας «δώρο αγάπης» για την Χριστουγεννιάτικη αποστολή της ανθρωπιστικής βοήθειας, που προσφέρεται από την Υπηρεσία μας μέσω της Γενικής Προξένου της Ακτής Ελεφαντοστού κας Μέρω Κεσεσίογλου, που είναι ο συνδετικός κρίκος της προσφοράς αγάπης από την Ελλάδα. στα παιδιά της λήθης της Αφρικής που τους λείπει το χαμόγελο και όχι μόνον.
           

Επίσης, σας διευκρινίζουμε ότι το «δώρο αγάπης» σας μπορεί να περιλαμβάνει σχολικό υλικό όπως σχολικές τσάντες, σχολικά βιβλία και παραμυθάκια, μπλοκ ζωγραφικής, τετράδια, μολύβια, στυλό, κασετίνες, κ.λ.π, αθλητικό υλικό όπως αθλητικά παπούτσια, απλά μπλουζάκια και σορτάκια, φαρμακευτικό υλικό με μακροπρόθεσμη ημερομηνία λήξης όπως παυσίπονα, αντιπυρετικά, γάντια μίας χρήσης κ.λ.π, παιδικά καλοκαιρινά ρούχα, σαγιονάρες, καπελάκια κ.λ.π.
Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθύνεστε
στην Διεύθυνση Εκπαίδευσης του Δήμου Θεσσαλονίκης,
στα τηλέφωνα: 2310-840295 και 2310-841962.
Ευελπιστούμε στην συνεργασίας μας και σας ευχόμαστε
                       «Χαρούμενες Γιορτές»
 ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ΔΕΝΔΡΟΦΥΤΕΥΣΗ
Tην Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2011,   οι τάξεις Δ1 και Δ2 του Σχολείου μας, στο μάθημα ""Μελέτη Περιβάλλοντος"" έκανε δενδροφύτευση  με φυτά που προμηθευτήκαμε δωρεάν από το Δασαρχείο Θεσσαλονίκης, σε χώρους εσωτερικά και εξωτερικά του Σχολείου.

Η δενδροφύτευση συνεχίστηκε και την Τρίτη 29 Νοεμβρίου 2011 με φυτά που φύτευσαν τα παιδιά του Γ1 και Γ2.Δενδρολίβανα, λεβάντες και αγιοκλήματα φυτεύτηκαν απο τα χεράκια των παιδιών, στα μικρά προκήπια με την ελπίδα να δώσουν σε λίγο καιρό αρώματα στο Σχολείο μας.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~  Στον νέο και ανανεωμένο χώρο της Δανειστικής Βιβλιοθήκης για πρώτη φορά, ξεκίνησαν και τα μαθήματα "Φιλαναγνωσίας".
Στις φωτογραφίες αυτές παρακολουθούμε το τμήμα Δ1, όπου μαζί με το τμήμα Στ1, συμμετέχει το Σχολείο μας, στο Μαραθώνιο Ανάγνωσης. Υπεύθυνες των τμημάτων, η υποδιευθύντρια Δάλλα Μαγδαληνή και η Πασχαλίδου Πωλίνα αντίστοιχα.
Στους τοίχους φαίνονται οι καλλιτεχνικές πινελιές ''έργο'' των μητέρων-γονέων του Συλλόγου. Τα παιδιά κάθονται στην εξέδρα που κατασκευάστηκε για το σκοπό αυτό με έξοδα του Συλλόγου.   

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
ΥΓΡΟΤΟΠΟΣ
Θεατρική παράσταση Μαθητών
Κινηματογραφημένη η υπέροχη θεατρική παράσταση των παιδιών της Δ2 του σχολείου μας, στο θέατρο ''ΑΝΕΤΟΝ'',για αυτούς κι αυτές που δεν την  είδαν, αλλά και για αυτούς κι αυτές, που θέλουν να την ξαναδούν. 
Υγρότοπος by Σύλλογος Γονέων 29ου Δημ. Σχ. Θεσ/νίκης

Λίγα λόγια για το έργο...
Μια λίμνη. Ψάρια δένδρα, πουλιά, και ζώα συνθέτουν ένα ειδυλιακό τοπίο. Μέχρι τη στιγμή που κάνει την εμφάνισή του ο άνθρωπος. πετάει απορρίμματα, χτίζει εργοστάσια βάζει φωτιά στα καλάμια που είναι γύρω απο τη λίμνη. Αδιαφορεί για το γεγονός ότι 'πληγώνοντας' τη λίμνη, πληγώνει ένα κομμάτι του εαυτού του. Υπάρχει άραγε ελπίδα;

Eίμασταν εκεί. Απολαύσαμε μία υπέροχη παράσταση. Η παρουσίαση των παιδιών καταπληκτική. Το μήνυμα που δώσανε τεράστιο και πολύ συγκινητικό. Στους συντελεστές της παράστασης αξίζουν συγχαρητήρια και ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ για την καθυστερημένη αφύπνισή μας. Έχασαν πραγματικά αυτοί που δεν ήρθαν. Μπράβο και σε όσους-ες μπόρεσαν να βοηθήσουν συνεισφέροντας για το ΄΄χαμόγελο του παιδιού΄΄.
ΕΥΓΕ, στις δασκάλες Χριστίνα, Σμαρώ, Γεωργία, Ευαγγελία, Μαρίνα, και σε όλα τα παιδιά της Δ2. Πάντα επιτυχίες.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Ἀγαπητοὶ γονεῖς, οἱ ἔλεγχοι Α΄τριμήνου δόθηκαν σήμερα Παρασκευὴ 17 Δεκεμβρίου 2010. Στήν Α΄καὶ Β΄τάξῃ δὲ δόθηκαν ἔλεγχοι, ἀλλὰ ἔγινε ἐνημέρωση γιά τὴν πρόοδο τῶν μαθητῶν-τριῶν ἀπὸ τὶς δασκάλες τῶν τμημάτων. Τὴν Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010 θὰ εναι ἡ τελευταία ἡμέρα λειτουργίας τοῦ σχολείου πρὶν ἀπὸ τὶς διακοπὲς τῶν ἑορτῶν (24-12-2010 ἕως 9-1-2011). Ἡ κάθε τάξῃ θὰ κάνει τὴν καθιερωμένη γιορτὴ της. Οἱ μαθητὲς θὰ σχολάσουν κανονικὰ στό ὠράριο τους.
  Τέλος θὰ θέλαμε νά ζητήσουμε τὴν ἐθελοντικὴ οἰκονομικὴ συνεισφορὰ σας, γιά τὸν Ἔρανο τῆς Ἀγάπης που γίνεται κάθε χρόνο παραμονὲς Χριστουγέννων καθὼς καὶ γιά τὸ καθιερωμένο δῶρο τῶν καθαριστριν τοῦ σχολείου. Ἡ Διεύθυνση καὶ τὸ Διδακτικὸ Προσωπικὸ τοῦ σχολείου σᾶς εὐχόμαστε: ΄΄΄Καλὰ Χριστούγεννα καὶ τὸ 2011 νά σᾶς χαρίσει ὑγεία καὶ εὐτυχία΄΄΄.