Επισκεφτείτε και προβληθείτε στον Επαγγελματικό Οδηγό Μελών μας

Τρίτη 27 Μαΐου 2014

Σχολή Γονέων

Με επιτυχία ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 16/05/2014 στο σχολείο μας, οι εργασίες του προγράμματος συμβουλευτικής της Σχολής Γονέων.
Το συγκεκριμένο πρόγραμμα, διάρκειας 50 ωρών, οργανώθηκε ύστερα από πρωτοβουλία του Συλλόγου Γονέων του σχολείου μας και υλοποιήθηκε από το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης (ΙΝΕΔΙΒΙΜ) με εκπαιδεύτρια την κα Μαρκάκη Χριστίνα.
Προσέφερε στους συμμετέχοντες γνώσεις και ευκαιρίες για προβληματισμό και συζήτηση σε θέματα που άπτονται των ενδιαφερόντων τους, με σκοπό τόσο τη στήριξη του γονεϊκού τους ρόλου, όσο και τη βελτίωση της επικοινωνίας τους με τα παιδιά.
Ποικίλα ήταν τα θέματα που αναπτύχθηκαν στα πλαίσια του προγράμματος, όπως ενίσχυση αυτοπεποίθησης, παιδικές φοβίες, επικοινωνία παιδιών-γονέων, διαμόρφωση ταυτότητας φύλου, πρόληψη σεξουαλικής κακοποίησης, σχολική βία, διαζύγιο, πένθος, ανάμεσα σε άλλα.
Όλοι οι γονείς που συμμετείχαν στο πρόγραμμα αυτό, εκφράζουν τις ευχαριστίες τους τόσο για τη διοργάνωση του προγράμματος, όσο και για το μεστό και συνεχές περιεχόμενό του.
Τέλος, επιθυμία τους είναι, να διοργανωθεί σύντομα ξανά πρόγραμμα συμβουλευτικής γονέων στο σχολείο μας, προκειμένου να υπάρξει περαιτέρω ενίσχυση των επικοινωνιακών δεξιοτήτων των μελών του σχολείου μας καθώς και συνεχής ανατροφοδότηση των γνώσεων που αποκομίστηκαν από το πρόγραμμα που μόλις ολοκληρώθηκε.


Φωτογραφίες από την τελευταία μέρα των εργασιών της Σχολής Γονέων.

 



Δεν υπάρχουν σχόλια: