Επισκεφτείτε και προβληθείτε στον Επαγγελματικό Οδηγό Μελών μας

Σάββατο 15 Ιουνίου 2013

Αίμα-ταξίδι στη πηγή της ζωής

Τη Δευτέρα 10 Ιουνίου, πραγματοποιήθηκε στο Ολυμπιακό Μουσείο εκδήλωση παρουσίασης του προγράμματος ΄΄Αίμα-ταξίδι στην πηγή της ζωής΄΄, στο οποίο συμμετείχε και το σχολείο μας, με την παρουσίαση από το Ε1 των δραστηριοτήτων που έγιναν από τα παιδιά.
Το πρόγραμμα ανήκει στην Αγωγή Υγείας και πραγματοποιήθηκε με τη συμβολή του Συλλόγου ΄΄Πηγή ζωής΄΄, μιας μη κυβερνητικής οργάνωσης για την προώθηση της εθελοντικής αιμοδοσίας και τη στήριξη ατόμων με μεσογειακή αναιμία.
Τα παιδιά του σχολείου μας έκαναν μια παρουσίαση στο power point με πληροφορίες για το αίμα και την αξία του, με αφίσες σε ηλεκτρονική μορφή, με ένα video που έφτιαξαν τα ίδια και με ένα θεατρικό που βασίζονταν στο βιβλίο της Σοφίας Παράσχου΄΄Η σταγόνα της αγάπης΄΄, αφού πρώτα έδωσαν ένα δικό τους τέλος στο παραμύθι, σχετικά με την εθελοντική αιμοδοσία.
Σκοπός του προγράμματος ήταν η ευαισθητοποίηση των παιδιών γύρω από την εθελοντική αιμοδοσία και η δημιουργία εθελοντικής συνείδησης στην τρυφερή ηλικία του δημοτικού, ώστε όταν ενηλικιωθούν να γίνουν συνειδητοί αιμοδότες, να πάψουν να φοβούνται το αίμα και να δουν την εθελοντική αιμοδοσία ως υπέρτατη έκφραση αγάπης προς το συνάνθρωπο.
Ήταν μια όμορφη εκδήλωση που περιλάμβανε έκθεση έργων των παιδιών, δημιουργία μηνύματος και παρουσίαση των εργασιών τους στα άλλα σχολεία και στους γονείς.
Τα παιδιά διασκέδασαν με τη παρουσία animateur και έφυγαν παίρνοντας καπελάκια και μπλούζες με μηνύματα που είχαν δημιουργηθεί στη διάρκεια του προγράμματος, χορηγία της ΄΄Πηγή ζωής΄΄.

29ο Δημ. Σχ. Θεσ/νίκης

Δεν υπάρχουν σχόλια: