Επισκεφτείτε και προβληθείτε στον Επαγγελματικό Οδηγό Μελών μας

Πέμπτη 13 Ιουνίου 2013

Ένας μικρός απολογισμός

Ένα μικρό απολογισμό στην αγάπη σας από το ΔΣ του Συλλόγου.

Μια σχολική χρονιά πέρασε, έφυγε. 
Το σχολείο για λίγους μήνες θα μείνει βουβό, οι φωνούλες των παιδιών μας και το κουδούνι για το διάλειμμα θα σταματήσουν.
Ο Σύλλογος όμως πιστός  στο καθήκον και στο ρόλο που το καταστατικό του ορίζει, θα συνεχίζει ΚΑΙ το καλοκαίρι να προσφέρει όταν για κάποιους-ες θα υπάρχει χαλαρότητα και ξεκούραση.
Κι αυτό γιατί αγαπάμε τα παιδιά μας.
Γιατί πιστεύουμε ότι η προσπάθεια τόσων χρόνων να εφαρμόζουμε πιστά όλο το άρθρο 2 του καταστατικού μας, έφεραν και τα καλά αποτελέσματα. 
Πολλές από τις δραστηριότητες και εργασίες που εκτέλεσαν μέλη του Συλλόγου, πάντα για το καλό των παιδιών μας, δεν έγιναν γνωστές. Δεν επιθυμούσαμε την αυτοπροβολή. Μιλούσαμε με το έργο μας. Ένα έργο φέτος που για διάφορους λόγους δεν προβλήθηκε όσο έπρεπε. 
Ήταν μια πολύ δύσκολη σχολική χρονιά η φετινή για τον Σύλλογο. Γεμάτη από χαρές, λύπες, γκρίνιες, παράπονα, επαίνους, εξαιτίας της οικονομικής και κοινωνικής αστάθειας της χώρας μας και των πολιτών.
Η καλή διάθεση όλων των μελών του, και η  ΕΘΕΛΟΝΤΙΚΗ προσφορά σε βάρος ακόμα και του προσωπικού χρόνου αυτών, προστάτεψε από κινδύνους και τον ίδιο τον Σύλλογο, αλλά και την σωστή λειτουργία του σχολείου.
Προσπαθήσαμε και πιστεύουμε ότι το πετύχαμε κι ας ακούστηκαν διάφοροι ψίθυροι για το Σύλλογο που δεν ανταποκρίνονταν στην πραγματικότητα.

Από την αρχή της σχολικής χρονιάς είχαμε να παλέψουμε με τις τοπικές αρχές  για τις απογευματινές δραστηριότητες μας και για τη νόμιμη λειτουργία του Συλλόγου. Κερδίσαμε.
Για την επόμενη χρονιά όμως, μας περιμένει ακόμη πιο δύσκολος αγώνας για τις απογευματινές δραστηριότητες και θα θέλαμε την δική σας στήριξη ώστε αυτές να πραγματοποιηθούν ξανά και με περισσότερα τμήματα. Θα σας ενημερώσουμε το Σεπτέμβριο τόσο για τον οικονομικό απολογισμό όσο και για τον προγραμματισμό των νέων δραστηριοτήτων του Συλλόγου αποβλέποντας πάντα το όφελος του γονέα.
Δημιουργήσαμε φέτος κάποιες εκδηλώσεις για πρώτη φορά , με τη πίστη να γίνουν θεσμός όπως:
άναμμα χριστουγεννιάτικου φυσικού δένδρου και κατασκευή  φάτνης στην αυλή του σχολείου,
κοπή βασιλόπιτας και για τους γονείς-μέλη του Συλλόγου,
αποκριάτικο χορό στον αύλειο χώρο του σχολείου,
επαναλάβαμε τα παραδοσιακά παιχνίδια,
συνδιοργανώσαμε πάλι έκθεση βιβλίου με το Σύλλογο Διδασκόντων,
ανακωδικοποιήσαμε πλήρως όλα τα βιβλία, όπως προβλέπεται παγκοσμίως και εμπλουτίσαμε τη σχολική βιβλιοθήκη φτάνοντας τα 1512 βιβλία.
Ο δανεισμός στην σχολική βιβλιοθήκη φέτος λειτούργησε και για γονείς και μαζί με των παιδιών άγγιξε τα 1220 δανεισμένα βιβλία, ενδεικτικά, πέρυσι ήταν περίπου 500, 
δημιουργήσαμε κοινωνικό παντοπωλείο Χριστούγεννα και Πάσχα και τα τρόφιμα που με αγάπη δώσανε γονείς, παραδόθηκαν σε οικογένειες που είχαν ανάγκη,
συνεισφέραμε οικονομικά σε διάφορες εκδρομές του σχολείου, 
δόθηκε βοήθεια σε τεχνικές εργασίες συντήρησης και βελτίωσης υλικών του σχολείου από γονείς μέλη του Συλλόγου ΔΩΡΕΑΝ, και άλλα.

Κι όλα αυτά γιατί δουλεύαμε ΜΑΖΙ
Γονείς και δάσκαλοι για το καλό των παιδιών.
Τέλος επειδή σε πάρα πολλούς γονείς υπάρχει η απορία γιατί η φετινή εκδήλωση για τη λήξη της σχολικής χρονιάς έγινε πρωί και γιατί ο Σύλλογος δεν έκανε κάτι, το ΔΣ αποφάσισε να κοινοποιήσει την επιστολή του κατέθεσε ο Σύλλογος στο σχολείο για το θέμα.


ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ & ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ
29ου  ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΘΕΣ/ΝΙΚΗΣ
Αναξιμάνδρου 77 & Νικάνορος 54250 Χαριλάου
Τηλέφωνο: 2310315460
Ιστός:www.silogos29dimotiko.blogspot.com
Θεσσαλονίκη, 10/5/2013
Αριθμ. Πρωτ:10/13
ΠΡΟΣ: 29o Δημοτικό Σχολείο
                 Θεσσαλονίκης
Αναξιμάνδρου 77 Θεσσαλονίκη



ΘΕΜΑ: Τελετή Λήξης Σχολικού Έτους 2012-2013

Αξιότιμε κύριε Γρηγοριάδη, Διευθυντά του 29ου Δημοτικού Σχολείου Θεσσαλονίκης, Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά.
Μετά από ομόφωνη απόφαση του ΔΣ του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, συντάχθηκε η παρούσα επιστολή εκφράζοντας την δυσαρέσκεια του, στη πρόθεση του Σχολείου να μην γίνει απογευματινές ώρες η φετινή τελετή λήξης του σχολικού έτους, που συνδιοργανώνεται από τους Συλλόγους Διδασκόντων και Γονέων και Κηδεμόνων επί σειρά ετών με πολύ μεγάλη επιτυχία.
Είναι η ημέρα που όλοι μαζί, εκπαιδευτικοί, γονείς, παππούδες, γιαγιάδες, συγγενείς, φίλοι βρίσκουν την ευκαιρία να απολαύσουν τα παιδιά σε δραστηριότητες και εργασίες όλης της χρονιάς, που με κόπο, υπομονή και αγάπη διδάχθηκαν δίπλα στους έμπειρους εκπαιδευτικούς.
Είναι κρίμα φέτος να στερηθούν μία τόσο επιτυχημένη εκδήλωση στην οποία έγινε πλέον θεσμός κι ο ‘’μπουφές της μαμάς και της γιαγιάς’’ αφού δεν δίνεται η δυνατότητα της απογευματινής πραγματοποίησής της.
Όλα τα παιδιά πιστεύουμε περιμένουν ένα ζεστό χειροκρότημα από τα αγαπημένα τους πρόσωπα. Το γεγονός αυτό γιατί να το απολαύσουν μόνο ‘’τυχερά παιδιά’’ που οι γονείς τους έχουν τον χρόνο να παρευρίσκονται στο χώρο του σχολείου πρωί. Δηλαδή των ανέργων, των συνταξιούχων, των εκπαιδευτικών του σχολείου και ίσως κάποιων αδειούχων όχι όλων που θα επιθυμούσαν.
Μπορούμε με την καλή συνεργασία και την ανεξάντλητη καλή διάθεση που έχουμε πάντα, να βοηθήσουμε ώστε και φέτος η εκδήλωση να δώσει σε όλους χαρά και χαμόγελο. Άλλωστε οι δύσκολες εποχές μας, το απαιτούν.
Ευχαριστούμε για τον χρόνο σας και παρακαλούμε ενημερώστε και τον Σύλλογο Διδασκόντων.


Εκ μέρους του ΔΣ


Εάν όλα αυτά δηλώνουν ότι ο Σύλλογος ήταν ΑΠΩΝ τότε...
εμείς θα ευχηθούμε με την ΑΓΑΠΗ που ΠΑΝΤΑ θα έχουμε
ΣΕ ΟΛΟΥΣ

Καλό καλοκαίρι, καλή ξεκούραση, και καλή αντάμωση το Σεπτέμβριο. 



Δεν υπάρχουν σχόλια: