Επισκεφτείτε και προβληθείτε στον Επαγγελματικό Οδηγό Μελών μας

Τετάρτη 13 Μαΐου 2015

Υποστήριξη Γονέων σε Ζητήματα Γλωσσικής Αγωγής


Λάβαμε στο ηλεκτρονικό ταχυδρομείο μας, το παρακάτω Πρόγραμμα του Πανεπιστημίου Αιγαίου, και με τη σειρά μας το κοινοποιούμε για ενδιαφερόμενους γονείς.







Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προωθώντας την αριστεία σε όλα τα επίπεδα της εκπαίδευσης και της μάθησης, ξεκίνησε να προσφέρει από τον Οκτώβριο 2012 νέα, καινοτόμα προγράμματα επαγγελματικής επιμόρφωσης και εξειδίκευσης σε επιστημονικά πεδία αιχμής.

Η υλοποίηση των επιμορφωτικών μαθημάτων και προγραμμάτων μας γίνεται από επώνυμους και διεθνώς αναγνωρισμένους Καθηγητές και Καθηγήτριες Πανεπιστημίων και κατά περίπτωση καταξιωμένους στο χώρο τους επαγγελματίες, με τη χρήση πρότυπων μορφών E-Learning, και αξιοποιώντας και διευρύνοντας τη βραβευμένη σε Ευρωπαϊκό επίπεδο εμπειρία και τεχνογνωσία του Πανεπιστημίου Αιγαίου στην οργάνωση και λειτουργία προγραμμάτων ηλεκτρονικής μάθησης.

Για να δείτε όλα τα προσφερόμενα προγράμματα παρακαλούμε επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://e-epimorfosi.aegean.gr

Στο πλαίσιο αυτό, σας προωθούμε Δελτία Τύπου για τα e-Learning Προγράμματα Δια Βίου Μάθησης της Κατεύθυνσης «Διδασκαλία Μητρικής Γλώσσας-Γραμματισμός» με Επιστημονικά Υπεύθυνη την Αναπληρώτρια Καθηγήτρια κα Ελένη Καραντζόλα.



Το Πανεπιστήμιο Αιγαίου προσφέρει Προγράμματα επαγγελματικής επιμόρφωσης και εξειδίκευσης, καθώς και γενικά επιμορφωτικά προγράμματα σπουδών σε διάφορα επιστημονικά πεδία αιχμής. Τα Προγράμματα αυτά προσφέρονται μέσω e-learning και απευθύνονται τόσο σε πτυχιούχους, όσο και σε αποφοίτους λυκείου.

Έτσι, η  Δράση για τη Διά Βίου Μάθηση του Πανεπιστημίου Αιγαίου θα προσφέρει ένα νέο Επιμορφωτικό Πρόγραμμα με τίτλο «Υποστήριξη εκπαιδευτικών σε ζητήματα γλωσσικής αγωγής». Μετά την αλλαγή των αναλυτικών προγραμμάτων για τη γλώσσα την προηγούμενη δεκαετία και τη γενική επιμόρφωση που ακολούθησε, οι εκπαιδευτικοί δεν έχουν την ευκαιρία περαιτέρω εμβάθυνσης σε ζητήματα που άπτονται της γλωσσικής διδασκαλίας σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης.

Στο πλαίσιο του συγκεκριμένου επιμορφωτικού προγράμματος θα προσφερθεί άμεσα, κατά την περίοδο 15/6/2015 έως 19/7/2015, η ΔΙΔΑΚΤΙΚΗ ΕΝΟΤΗΤΑ (ΔΕ) «Από το νηπιαγωγείο στο δημοτικό: υποστήριξη εκπαιδευτικών σε ζητήματα γλωσσικής αγωγής».

Η παρούσα ΔΕ έχει ως αντικείμενο την εμβάθυνση του θεωρητικού πλαισίου, πάνω στο οποίο βασίζεται η διδασκαλία της ανάγνωσης και της γραφής στην Α' δημοτικού, γεφυρώνοντας το κενό με το νηπιαγωγείο και την προσέγγιση του αναδυόμενου γραμματισμού που εκείνο υιοθετεί. Προτείνονται βήμα-βήμα τρόποι ανίχνευσης των εμπειριών και γνώσεων γραμματισμού των παιδιών, συνεργατικές δραστηριότητες γραμματισμού και φιλαναγνωσίας μαζί τους, καθώς και με τους γονείς, που εμπλέκονται λιγότερο ή περισσότερο στη μαθησιακή διαδικασία, έτσι ώστε οι μαθητές/τριες να διαμορφώσουν θετική στάση απέναντι στο γλωσσικό μάθημα και τη μάθηση γενικότερα και να βελτιώσουν την επίδοσή τους.

Η συγκεκριμένη διδακτική ενότητα απαρτίζεται από πέντε (5) εβδομαδιαίες συνεδρίες, με ημερομηνία έναρξης τη Δευτέρα 15/06/2015 και λήξης την Κυριακή 19/07/2015.

Οι διδάσκοντες/ουσες των επιμέρους συνεδριών είναι οι κκ. Ελένη Καραντζόλα (αναπλ. Καθηγήτρια Παν/μίου Αιγαίου), Ιωάννης Γαλαντόμος (λέκτορας Παν/μίου Αιγαίου), Ευάγγελος Ιντζίδης (εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δρ Παν/μίου Αιγαίου,), Θεοδώρα Τσιαγκάνη (εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, δρ Παν/μίου Αιγαίου), Καλλιόπη Κύρδη (εκπαιδευτικός πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, υποψήφια δρ ΕΚΠΑ) και Ειρήνη Βοκοτοπούλου (κοινωνιολόγος, υπεύθυνη του www.bookbook.gr)

Για θέματα προγράμματος σπουδών και λοιπά επιστημονικά θέματα, μπορείτε να απευθυνθείτε στην επιστημονικά υπεύθυνη του προγράμματος, κ. Ελένη Καραντζόλα (τηλ. 2241099348 / κινητό: 6937059300 / email: karantzola@rhodes.aegean.gr), ενώ για θέματα οικονομικής και διοικητικής διαχείρισης, μπορείτε να απευθυνθείτε στη Γραμματεία Προγραμμάτων Διά Βίου Μάθησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου στο τηλ. 22410 99424-6, από τη Δευτέρα έως και την Παρασκευή (09:00-13:00) ή στο e-mail:  e-epimorfosi@aegean.gr (web sitee-epimorfosi.aegean.gr)

Δεν υπάρχουν σχόλια: