Επισκεφτείτε και προβληθείτε στον Επαγγελματικό Οδηγό Μελών μας

Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Παραδοσιακά παιχνίδια 2014

Έγινε πλέον θεσμός η εκδήλωση με τα παραδοσιακά παιχνίδια που διοργάνωσε και πάλι ο Σύλλογός μας την Κυριακή 19 Οκτωβρίου 2014. 
Από τις 11:30 περίπου άρχισαν σε χώρους του σχολείου να παίζονται τα παιχνίδια.
Το τζαμί με τα κεραμιδάκια, το σχοινάκι (καμάρα), το κουτσό στον διάδρομο της εισόδου με τις μάνες να δοκιμάζουν τις ικανότητές τους και διδάσκουν ταυτόχρονα τις μικρές κυρίες.
Το ρολόϊ, τα μήλα, το μαντήλι κι ο ενθουσιασμός ανεβαίνει. Το αποτέλεσμα θα ήταν πιο εξαιρετικό εάν υπήρχαν μερικοί ενήλικες εθελοντές να δείχνουν στα παιδιά τα παιχνίδια.

Οι ψηστάδες πάλι ''αφιέρωσαν'', αφού το πλήθος απόλαυσε πραγματικά τα υπέροχα σουβλάκια. Το κρασί και οι μπύρες άφθονες στους μεγάλους και στους μικρούς οι χυμοί συνόδευαν το κέφι που φούντωνε.

Η γωνιά με το παλαιό θρανίο, τον πίνακα με τη κιμωλία, και τις μαθητικές γαλάζιες ποδίτσες, γύρισαν πίσω το χρόνο. Μία πολύ καλή ιδέα της Δέσποινας Γαρουφαλίδου.

Ο στόχος μας πέτυχε. Μία ημέρα όλοι μαζί  ''πετάξαμε'' τα προβλήματα και τα βάσανα. Για μία μέρα βρεθήκαμε γονείς, παιδιά, εκπαιδευτικοί, ΜΙΑ ΓΕΙΤΟΝΙΑ όπως παλιά.
Ευχαριστούμε πάρα πολύ όλες και όλους για τη συμμετοχή και υποσχόμαστε την επόμενη φορά για πολλά περισσότερα!

Να ευχαριστήσουμε τον διευθυντή του 11ου Δημ. Σχ. Θεσσαλονίκης κ. Ζήση Δαλαμήτρο για το δανεισμό του θρανίου ενθύμιο εποχής του 1960, το Παιδικό Μουσείο Θεσσαλονίκης δια της προέδρου της κ. Ειρήνης Μάνθου-Κουτσούδη , τη διευθύντρια του 1ου Δημ. Σχ. Θεσσαλονίκης κ Δώρα Τσακίρη, την κυρία Μαρία Ιωαννίδου και την κ. Χρυσομαίρη Γαρουφαλίδου για τα πολύτιμα αντικείμενα που μας δάνεισαν. Την Ελεονώρα και το Σταύρο Ρέντζιο, την Νούλα Αθανασίου-Τσελεγγίδου, τον Γιάννη Κορκόρη, την Γεωργία Σιώμου και όλα τα μέλη του Δ.Σ.
Τέλος πολλά ευχαριστήρια στον διευθυντή του σχολείου μας κ Γρηγόριο Γρηγοριάδη και στην υποδιευθύντρια κ Μαγδαληνή Δάλλα για όλες τις βοήθειες τους. 

Παραθέτουμε στιγμιότυπα στα οποία η χαρά, ο ενθουσιασμός, και η ικανοποίηση είναι έκδηλα συναισθήματα στα πρόσωπα όλων.




Δεν υπάρχουν σχόλια: