Επισκεφτείτε και προβληθείτε στον Επαγγελματικό Οδηγό Μελών μας

Παρασκευή 2 Δεκεμβρίου 2011

Ο ΛύρΑυλος πάει σχολείο

Την Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου 2011 ο ''ΛύρΑυλος'' θα παρουσιάσει στο Σχολείο μας, ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα, μία διαθεματική προσέγγιση της μουσικής με την ενεργό συμμετοχή των μαθητών και με ΌΧΗΜΑ τη ΜΟΥΣΙΚΗ,  θα ΤΑΞΙΔΕΨΟΥΝ στην ΑΡΧΑΙΑ και ΝΕΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ.


''ΛΥΡΑΥΛΟΣ'' Κέντρο Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς

  Bασικός στόχος του Λύραυλου είναι η επιστημονικά τεκμηριωμένη αναβίωση και ορθή προβολή και διάδοση της Αρχαίας Ελληνικής Μουσικής, μέ την ανακατασκευή των μουσικών οργάνων που ζωντανεύουν τους αρχαίους ήχους.
 Σαράντα ανακατασκευασμένα μουσικά όργανα, από τη "θεία" Λύρα του Απόλλωνα έως τον μελωδικό αυλό, αλλά και οι "επιβιώσεις" τους στην σύγχρονη εποχή μέσω της Παράδοσης, - ο ζουρνάς, η θρακιώτικη γκάιντα και η νησιώτικη τσαμπούνα (απόγονοι του αρχαίου άσκαυλου) καί το νταούλι - περιμένουν τα παιδιά να τα περιεργαστούν. Τα παιδιά θα ακούσουν ζωντανά τα ωραιότερα σωζόμενα μουσικά κομμάτια της Αρχαιότητας, σκοπούς, ρυθμούς και τρόπους αρχαιοελληνικούς που διασώζονται μέσα από την Παράδοση επιβεβαιώνοντας τον πλούτο και τη συνέχεια της Ελληνικής Μουσικής Κληρονομιάς, θα αγγίξουν τα μουσικά όργανα και θα μάθουν την ιστορία της δημιουργίας τους από σπάνια και αυθεντικά φυσικά υλικά.



Περισσότερα στο:http://silogos29dimotiko.blogspot.com/p/blog-page_3648.html


Δεν υπάρχουν σχόλια: